Nieuws

Inspraakavond 29 oktober 

Dinsdagavond 29 oktober is er een inspraakavond met een thema. Dit organiseren we minimaal 1x per jaar om zaken door te spreken die belangrijk zijn voor het op orde houden van onze kwaliteitsnormen.

We bespreken zaken die voor cliënten en mantelzorgers belangrijk zijn en natuurlijk is er de mogelijkheid om vragen te stellen en onduidelijkheden bespreekbaar te maken. Maar ook om jullie mening te geven over het reilen en zeilen de zorgboerderij.
Daarnaast hebben we een thema verbonden aan deze avond, dit jaar is dat “veilig wonen” met het oogpunt op brandveiligheid. De brandweer zal informatie geven waar mantelzorgers op kunnen letten als de veiligheid in het geding komt door ziekte of beperkingen.

0302 bewegen

Audit kwaliteitskeurmerk 

Cliënten, gemeenten, zorginstellingen en zorgfinanciers willen de kwaliteit van de zorg toetsen en meten. De organisatie “Federatie Landbouw en Zorg” heeft een kwaliteitssysteem voor zorgboerderijen. Hier is een keurmerk aan verbonden. Onze zorgboerderij is verplicht om in het bezit te zijn van dit keurmerk. Dit kwaliteitssysteem wordt jaarlijks getoetst d.m.v. een schriftelijk jaarverslag, dat voldoet aan diverse criteria. Download het jaarverslag hier.

Om het keurmerk te behouden is er elke 3 jaar een audit op locatie: Een onafhankelijke beoordelaar komt ons bedrijf bezichtigen en kijkt of er in de praktijk uitgevoerd wordt wat in de theorie beschreven is. Dit jaar is weer alles geüpdatet en in februari is de audit geweest. Alles was keurig in orde! Het keurmerk wordt binnenkort weer voor 3 jaar afgegeven. 

 

Samenwerking met de 'Mukkenstal'

‘Kinderen en ouderen hebben baat bij ontmoeting’:
iets waar je vaker in het nieuws over leest en wat ook bewezen is.

Een tijdje geleden hebben wij een aantal kinderen van de De Mukkenstal mogen ontvangen bij ons op de zorgboerderij. Samen hebben we een balspel gedaan, liedjes gezongen, kippen gevoerd en bloemen geplukt. Op woensdag 14 augustus hebben wij een bezoekje gebracht aan de Mukkenstal. Hier hebben we gezellig in de koeienstal verhaaltjes gelezen en samen in het stro gezeten. Wij hebben ervan genoten. De intentie is om dit maandelijks met de Mukkenstal op te pakken.

0909 muk1


Alzheimercafé Venray

Elke 2e maandag van de maand is er een bijeenkomst in het Alzheimercafé Venray. Deze vindt plaats in Ouderencentrum de Kemphaan op het Kennedyplein in Venray. De avond is van 19.30 -21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Meer informatie lees je op www.alzheimer-nederland.nl

​14 oktober
Medicatie en pijn herkennen bij dementie met gastspreker Rosemarie Prevoo.We praten over dit onderwerp met een specialist ouderengeneeskundige.

11 november
​Dementievriendelijke uitvaartverzorger met gastspreker Annelies Haenraets. Hoe mensen met dementie te betrekken bij een uitvaart van partner of familielid.

 

Stagiaires gezocht!

Ben jij een enthousiaste, ondernemende en leergierige student(e) die een opleiding Maatschappelijke zorg of Dienstverlening (voorheen helpende) volgt? Of van een andere opleiding? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je komt terecht in een leuk team met een prettige, vertrouwde leeromgeving. Onze zorgboerderij heeft een huiselijke sfeer en hierdoor hebben we nauw contact met onze cliënten. Je wordt goed begeleid om de competenties van je opleiding te behalen én om je eigen talenten te ontwikkelen. We werken vaste tijden van maandag t/m vrijdag en je ontvangt een reiskostenvergoeding.

Interesse? Stuur je CV en korte motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

'Dans met mij'

Iedere derde donderdag van de maand wordt er een dansmiddag voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere geinteresseerden georganiseerd van 14.00 tot 16.00 uur bij Janssen Dansen en Sporten in Venray. 

Marij: "Met z’n tweeën zijn wij naar Venray gegaan. We begonnen gezellig met een kopje koffie en lekker stukje vlaai onder het genot van live muziek: Jac’s music. Daarna werden de beentjes gestrekt en hebben we heerlijk gedanst. De middag was goed bezocht en het was een zeer gezellige middag. Zeker een aanrader voor diegene die van dansen houdt of gewoon van muziek kan genieten.Voor herhaling vatbaar!"

Klik hier voor meer informatie.

 

Meer nieuws?

Klik hier om de nieuwsbrief van september 2019 te lezen.

 

 

 

 

 

 

© 2014, Alle rechten voorbehouden

Zorgboerderij de Haam