Nieuws

 
Dagbesteding 2.0

Tja, zo kunnen we de huidige dagbesteding wel noemen. Om de richtlijnen van het RIVM te volgen, is het op dit moment niet mogelijk om hetzelfde aantal cliënten per dag een dagbesteding te bieden. Dit heeft te maken met dat we simpelweg niet genoeg ruimte hebben om de 1,5 meter afstand te bewaren.

Ook het vervoer kan niet op de normale manier plaatsvinden. We krijgen vragen waarom de dagbesteding nu tot 15.30 uur duurt i.p.v. tot 16.00 uur. Dit heeft te maken met de personele bezetting. Omdat we op dit moment voorzichtig zijn met het inzetten van vrijwilligers (om onnodige risico’s te vermijden) komt de druk meer op de professionals te liggen. Zij moeten meer tijd steken in het schoonmaken van de ruimtes en bussen en daarbij zelf ook het vervoer verzorgen. Hoe alles zich gaat ontwikkelen blijft voor ons en iedereen de vraag….. We moeten er het beste van maken. Wel belangrijk is om gezond te blijven, daarom willen we nog extra vermelden om bij klachten thuis te blijven.

Heb je klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts? Blijf thuis en laat je testen. Wij zullen dan contact hebben met onze ouderenspecialist om met haar te kijken hoe te handelen, zij is op de hoogte van laatste richtlijnen. Ook het personeel kan klachten krijgen en hiervoor geldt hetzelfde: thuis blijven en laten testen. En dan komt natuurlijk de vraag: kan met het beschikbare personeel nog voor iedereen dagbesteding plaatsvinden? Zo blijven we inspringen op de situaties zoals ze zich zullen voordoen.Themabijeenkomst

Net als voorgaande jaren willen we weer een themabijeenkomst / inspraakavond organiseren. De geplande datum is maandag 26 oktober. We hebben voor deze avond notariskantoor ZwartOpWit uit Venray uitgenodigd om ons o.a. te informeren over het (levens)testament. Het is natuurlijk afhankelijk van alle corona-ontwikkelingen of deze avond door kan gaan...Tip!

Partner in Balans, een extra steuntje in de rug tijdens deze zware periode: Een online zelfmanagement programma voor mantelzorgers!

In deze barre tijden is het voor zorgprofessionals een grote uitdaging om goede zorg te blijven leveren voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Wereldwijd wordt hier mee geworsteld en gezocht naar oplossingen. Een van de mogelijke oplossingen is de inzet van het online zelfmanagement programma ‘Partner in Balans’. Dit programma wordt al door veel zorgprofessionals (o.a. casemanagers, psychologen, praktijkondersteuners) in Nederland gebruikt om mantelzorgers in deze moeilijke tijd een extra steuntje in de rug te bieden en zich minder eenzaam te voelen. Partner in Balans heeft online modules voor mantelzorgers van mensen met dementie, dementie op jonge leeftijd, frontotemorale dementie en de ziekte van Parkinson. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.partnerinbalans.nl.Training

Met het professionele team en een aantal vrijwilligers hebben we in het voorjaar een training gehad van 3 dagdelen, van schrijver en trainer Ruud Dirkse, eigenaar van DAZ zorginnovatie. Ruud is een zorgvernieuwer, die dagelijks bezig is met het moderniseren van de dementiezorg. Het doel van deze training was om als team handvaten te krijgen hoe wij het gedrag kunnen beïnvloeden bij dementie, uitgaande van het lerend vermogen en inzicht krijgen in je eigen handelen. Dit met behulp van theorie en toepassing in de praktijk.

Gedragsverandering hoort bij dementie. Kernvragen zijn: hoe is daar slim mee om te gaan? Wat is de invloed van mijn eigen gedrag en handelen op het gedrag van de persoon met dementie? Een training die stof geeft tot nadenken voor jezelf maar ook direct toepasbaar is in de praktijk. Je gaat anders kijken naar de manier van werken en vooral bewustwording.

Het mooie is dat er al snel kleine succesjes zijn behaald in de dagelijkse omgang met onze cliënten. Nu is de uitdaging voor het team om deze inzichten te continueren in je eigen handelen. 1 ding is zeker, de
betrokkenheid en de passie van het team is groot om er met elkaar voor te gaan dat iedere persoon op de zorgboerderij zich veilig en prettig voelt. Voor meer informatie: www.boekentips.com/auteur/3120797/ruud-dirkse.

 


mukkenstal

Samenwerking met de Mukkenstal’

‘Kinderen en ouderen hebben baat bij ontmoeting’: iets waar je vaker in het nieuws over leest en wat ook bewezen is.

Een tijdje geleden hebben wij een aantal kinderen van kinderopvang “De Mukkenstal” mogen ontvangen bij ons op de zorgboerderij. Samen hebben we een balspel gedaan, liedjes gezongen, kippen gevoerd en bloemen geplukt. Vervolgens hebben wij een bezoekje gebracht aan de Mukkenstal. Hier hebben we gezellig in de koeienstal verhaaltjes gelezen en samen in het stro gezeten. Wij hebben ervan genoten. Inmiddels hebben er al een aantal bezoekjes over en weer plaatsgevonden. De intentie is om dit maandelijks te organiseren.Stagiaires gezocht!

Ben jij een enthousiaste, ondernemende en leergierige student(e) die een opleiding Maatschappelijke zorg of Dienstverlening (voorheen helpende) volgt? Of van een andere opleiding? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je komt terecht in een leuk team met een prettige, vertrouwde leeromgeving. Onze zorgboerderij heeft een huiselijke sfeer en hierdoor hebben we nauw contact met onze cliënten. Je wordt goed begeleid om de competenties van je opleiding te behalen én om je eigen talenten te ontwikkelen. We werken vaste tijden van maandag t/m vrijdag en je ontvangt een reiskostenvergoeding.

Interesse? Stuur je CV en korte motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.'Dans met mij'

Iedere derde donderdag van de maand wordt er een dansmiddag voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere geinteresseerden georganiseerd van 14.00 tot 16.00 uur bij Janssen Dansen en Sporten in Venray. 

Marij: "Met z’n tweeën zijn wij naar Venray gegaan. We begonnen gezellig met een kopje koffie en een lekker stukje vlaai onder het genot van live muziek: Jac’s music. Daarna werden de beentjes gestrekt en hebben we heerlijk gedanst. De middag was goed bezocht en het was erg gezellig. Zeker een aanrader voor diegene die van dansen houdt of gewoon van muziek wil genieten.Voor herhaling vatbaar!"

Klik hier voor meer informatie.

 


 

Meer nieuws?

Klik hier om de nieuwsbrief van juli 2020 te lezen.

 

 

 

 

 

 

 

© 2014, Alle rechten voorbehouden

Zorgboerderij de Haam