Geboden zorg


Zorgboerderij "De haam"  is een agrarisch bedrijf gecombineerd met zorg en gebouwd in 2005. Ouderen met een zorg- op hulpvraag kunnen dagbesteding volgen bijv. mensen met een lichamelijke, geestelijke en/of sociale en psychogeriatrische problematiek. Wij hebben het zo ingericht om het de cliënten zo goed mogelijk naar hun zin te maken, zij staan namelijk centraal. Zo zijn er twee ruime gezellige leefruimtes met een landelijk uitzicht en voldoende aangepaste sanitaire voorzieningen.

Er worden activiteiten aangeboden die betrekking hebben op de boerderij en het buitenleven. Ook hebben we activiteiten zoals muziek luisteren, het doen van geheugenspellen en beweging. Dit alles wordt aangeboden op basis van persoonlijke voorkeur en vermogen. Terwijl sommige cliënten meehelpen met het bereiden van de warme maaltijd, kunnen anderen ook werkzaamheden verrichten op de boerderij met begeleiding zoals het inpakken van eieren en het helpen in de bloemen- of moestuin. Sommige cliënten vinden het namelijk al prettig genoeg om rustig rond te lopen op onze boerderij en te genieten van de buitenlucht, de dieren en de omgeving.

 

CLZ

Vanaf januari 2014 hebben zorgboeren die aangesloten zijn bij de LLTB (Limburgse Land- en Tuinbouw bond) een eigen coöperatie: Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ). Deze coöperatie is voor en door z'n 60 zorgboeren opgericht. Hun missie bestaat uit 3 pijlers:

  • Een aangename en groene plaats om te vertoeven, te ontmoeten en op gezonde manieren actief te zijn.
  • Persoonlijke aandacht en een persoonlijke benadering, gericht op ontwikkeling, herstel of behoud van eigen redzaamheid en gezondheid
  • Kwaliteit van zorg door te werken met een landelijk kwaliteitssysteem voor zorgboeren.

Voor meer informatie, kijk op www.limburgsezorgboeren.nl.

Verder heeft Zorgboerderij "De haam" sinds 2007 het keurmerk "Kwaliteit laat je zien" door de Federatie Landbouw en Zorg. Dit wordt elke 3 jaar gecontroleerd en verlengd als we aan de eisen voldoen.


Zorgboerderij "De haam" is 6 dagen per week geopend van 8.30 tot 16.45 uur.

 

Downloads

Informatieboekje

Klachtenreglement

Privacyreglement

Foto protocol

Jaarverslag 2019

 

 

© 2014, Alle rechten voorbehouden

Zorgboerderij de Haam